IMPORTANT! Din cauza volumului mare de marfuri generat de Black  Friday, în perioada următoare vor fi întârzieri la livrare!

× Acasa Comanda Calculeaza Despre noi Contact

Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

  • Acasa
  • Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

SC Nemo Expres Logistic SRL cu sediul în Varteju, str. Unirii nr. 11, cladirea C5, biroul nr. 2, judetul Ilfov, J23/4187/2019, cod unic de înregistrare RO31692750, vă informează prin prezenta că înregistrează și prelucrează datele personale (Cf. Legii nr. 677/2001) ale clientilor și potențialilor clienți. Prelucrarea datelor personale se face în scopul desfășurării și dezvoltării activităților de servicii poștale și de curierat de catre SC Nemo Expres Logistic SRL. Datele personale pot fi puse la dispoziția unei terțe persoane, furnizori de bunuri/servicii ai SC Nemo Expres Logistic SRL, exclusiv în vederea desfășurării și dezvoltării activităților de servicii poștale și de curierat de către SC Nemo Expres Logistic SRL. Conform Legii nr. 677/2001, clienții și prospecții (potențialii clienți) beneficiază de o serie de drepturi în legătură cu datele lor personale prelucrate de SC Nemo Expres Logistic SRL.

 Prin bifarea secțiunii rezervată acordului cu Condițiile Generale și Politica de prelucrare a datelor cu caracter pesonal sau, după caz, prin utilizarea site-ului și serviciilor noastre după ce ați parcurs conținutul acestei Politici, sunteți de acord cu această Politică de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Atât Site-ul, cât și Serviciile noastre sunt adresate persoanelor peste 18 ani, astfel încât nu intenționăm să colectăm și să prelucrăm date ale unor persoane sub această vârstă.

 Scopurile pentru care colectăm și prelucrăm datele dvs. cu caracter personal

 SC Nemo Expres Logistic SRL colectează și prelucrează datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

Pentru administrarea, îmbunatatirea și derularea serviciilor furnizate de site-ul www.nemoexpress.ro

Pentru activitățile comerciale specific companiei, cu privier la realizarea, administrarea și dezvoltarea sistemului de vânzări de servicii pe website-ul www.nemoexpress.ro, administrarea conturilor clienților, cercetare sau studii de piață și statistică.

Pentru campanii publicitare, reclame, activități de promovare a serviciilor SC Nemo Expres Logistic SRL, în desfăsurarea campaniilor promoționale, precum și la transmiterea campaniilor de emailing (buletine informative) sau de urmărire și monitorizare a vânzărilor de servicii poștale și a comportamentului consumatorului.

Pentru campanii de fidelizare a clienților deja existenți, cuprinzând campanii de PR în scopul informării utilizatorilor sau clienților privind calitatea serviciilor oferite (inclusiv evaluarea serviciilor pe website-ul www.nemoexpress.ro),  îmbunătățirea calității serviciilor de mentenanță a contractelor prin activitatea desfășurată în cadrul serviciului Call Center;

În scop probatoriu în legătura cu activitățile de mai sus și de arhivare.

 Categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucrăm

 Pentru desfășurarea activităților de vanzări de servicii poștale si de curierat, pentru administrarea conturilor aferente clientilor SC Nemo Expres Logistic SRL, pentru transmiterea de informații și de soluționare de reclamații, pentru desfășurarea activităților de cercetare și realizarea studiilor de piață sau de statistică, pot fi prelucrate următoarele date cu caracter personal: nume, prenume, adresa, cod numeric personal, email, telefon, fax, adrese de livrare la destinație a expedierilor clienților.

Pentru realizarea activităților specifice obiectului său de activitate și pentru prestarea serviciilor oferite de către societatea SC Nemo Expres Logistic SRL prin intermediul site-ului www.nemoexpress.ro, pot fi prelucrate urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, adresa, telefon, e-mail, data și locul nașterii, sexul, semnatura, informații tehnice cu privire la dispozitivul vizitatorului site-ului (locația acestuia, adresa IP, tipul de hardware, informații în legatură cu intervalul orar precum și data la care a fost folosit site-ul), informații care rezulta din Politica de utilizare a cookies-urilor.

Pentru desfășurarea activităților de marketing / publicitate, a activităților pentru promovarea serviciilor oferite de SC Nemo Expres Logistic SRL, pentru derularea campaniilor promotionale, pentru transmiterea de comunicate și campanii de emailing, pentru urmarirea și monitorizarea vanzărilor și a comportamentului consumatorilor și clienților SC Nemo Expres Logistic SRL, pot fi prelucrate următoarele date cu caracter personal: nume și prenume, data și locul nașterii, telefon, email, adresa, obișnuințe, preferințe, comportament. De asemenea, în cadrul campaniilor de fidelizare, pentru identificarea câștigătorilor, Nemo Express prelucrează date cu caracter personal constând în codul numeric personal și seria și numărul actului de identitate.

Pentru desfășurarea activităților de comunicare cu clienții, cu privire la evaluarea serviciilor oferite de SC Nemo Expres Logistic SRL, precum și pentru activităților desfășurate în scopul îmbunătățirii calității serviciilor oferite, activități desfasurate prin intermediul Departamentului de Relații cu Clienții sau a Departamentului Comercial, pot fi prelucrate următoarele date cu caracter personal: nume și prenume, data și locul nașterii, telefon, email, adresa, voce, obișnuințe, preferințe, comportament, precum și alte date care pot rezulta din evaluarea de către client a serviciilor furnizate.

SC Nemo Expres Logistic SRL prelucrează date cu caracter personal în legatură cu activitățile prezentate mai sus, în scopul arhivării (pentru stocarea evidențelor legate de activitățile desfășurate, în conformitate cu cerințele legale), în scop probatoriu (pentru protejarea drepturilor in justitie si exercitarea altor drepturi in conformitate cu dispozițiile legale), precum și pentru administrarea și monitorizarea contractelor încheiate cu clienții.

Datele cu caracter personal cu regim special de protecție, respectiv codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, vor fi colectate și prelucrate doar în concordanță cu dispozițiile legale și doar în condiții limitative.

In situația unor categorii de date, precum nume, prenume, adresă, telefon, email, furnizarea acestora este o condiție obligatorie pentru întocmirea documentelor de transport pentru serviciile comandate la SC Nemo Expres Logistic SRL, pentru avizarea clientului în legătură cu legislatia specifică activităților poștale și de curierat, consecințele refuzului de a le furniza determinând imposibilitatea societății noastre de a efectua serviciile solicitate.

 Destinatarii datelor cu caracter personal

 Pentru realizărea scopurilor menționate mai sus, SC Nemo Expres Logistic SRL poate dezvălui datele dvs cu caracter personal următoarelor categorii de destinatari:

  • Subcontractorilor și agențiilor SC Nemo Expres Logistic SRL (cazul firmelor cu care colaborează SC Nemo Expres Logistic SRL, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care se garantează faptul că aceste date sunt păstrate în siguranță și că furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare).
  • Furnizorilor de servicii de marketing, servicii de plată sau bancare sau alte servicii, inclusiv entități care asistă SC Nemo Expres Logistic SRL în prelucrarea de date în calitate de împuterniciți, asiguratori, autorități publice, cum ar fi Parchet, Poliție, instanțele judecătorești și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate, altor companii din același grup cu SC Nemo Expres Logistic SRL precum și dvs ca persoană vizată în contextul exercitării dreptului dvs de acces.
  • Datele înregistrate de SC Nemo Expres Logistic SRL nu se vând către terți și sunt folosite doar în scopul îmbunătățirii serviciilor SC Nemo Expres Logistic SRL.

 Prevederi speciale legate de minori 

 SC Nemo Expres Logistic SRL nu are ca scop direct prelucrarea datelor cu caracter personal ale minorilor. SC Nemo Expres Logistic SRL acordă o atenție deosebită datelor cu caracter personal, asigurandu-se de faptul că orice prelucrare a datelor cu caracter personal ale minorilor se realizează doar în conformitate cu prevederile legale și doar în cazuri strict și limitativ determinate. În acest sens, SC Nemo Expres Logistic SRL nu efectueaza activitati de marketing direct față de minori și nu permite minorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani să comande sau să solicite servicii poștale si de curierat. De asemenea, SC Nemo Expres Logistic SRL nu permite minorilor care nu au împlinit varsta de 14 ani sa participe la concursuri sau campanii, decât dacă aceasta se realizează prin intermediul reprezentantului legal sau tutorelui minorului, acționând în numele acestuia și permite comandarea și achiziționarea de servicii poștale și de curierat, doar prin acordul primit expres din partea reprezentantului legal sau al tutorelui. Orice persoană care furnizează date personale prin intermediul site-ului www.nemoexpress.ro garantează că este major, respectiv are capacitate deplină de exercițiu.

 Durata prelucrării datelor 

Durata prelucrării datelor cu caracter personal va fi determinată de momentul exercitării dreptului la opoziție, în conditiile art. 15 alin. 2 din Legea nr. 677/2001. Excepție va fi pentru datele  declarate în cadrul serviciului call center, durata prelucrării datelor este de 5 ani sau până la exercitarea dreptului de opoziție. De asemenea, SC Nemo Expres Logistic SRL poate stoca datele cu caracter personal pe o durată mai îndelungată, în scop probatoriu și de arhivare.

Totodată, stocarea datelor personale pentru o perioadă mai îndelungată de timp se poate realiza pentru realizarea de statistici, îmbunătățirea serviciilor, administrarea conturilor clienților, cercetare / studii de piață.

 Alte prevederi

 Prin citirea „Politicii de prelucrare a datelor cu caracter personal” și prin bifarea aferentă a casuțelor puse la dispoziția clienților în acest sens, aceștia sunt înștiințați că societatea SC Nemo Expres Logistic SRL garantează acestora drepturile prevăzute de legea aplicabilă, respectiv:

  • dreptul persoanei în cauză de a fi informată cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, în condițiile legii;
  • dreptul de acces a persoanei în cauză la datele cu caracter personal furnizate;
  • dreptul de interventie a persoanei în cauză asupra datelor sale cu caracter personal;
  • dreptul persoanei în cauză de a nu fi supusă unei decizii individuale cu caracter automat;
  • dreptul persoanei în cauză de a refuza prelucrarea datelor sale cu caracter personal;
  • dreptul persoanei în cauză de a solicita rectificarea, actualizarea sau ștergerea datelor în condițiile legii;
  • dreptul persoanei în cauză de a se adresa justiției în situația în care s-au constatat încălcări ale prevederilor legale aplicabile datelor personale.

Persoana în cauză își poate exercita oricare dintre aceste drepturi trimițând o notificare pe adresa societății SC Nemo Expres Logistic SRL sau prin accesarea formularului de contact de pe site-ul www.nemoexpress.ro.

Persoana în cauză poate să se opună oricând și fără nicio justificare, prelucrării datelor cu caracter personal în scopuri publicitare, prin trasmiterea unei cereri la adresa societății SC Nemo Expres Logistic SRL.

La finalizarea operatiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal, datele înregistrate vor putea fi transferate, integral sau parțial, oricărei alte persoane juridice, care are obligația de respectare a legislației speciale în vigoare, în condițiile în care acestea vor fi folosite. În scopuri similare cu cele prevazute in prezenta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

 Prevederi finale

 Vă recomandăm să vă informați la fiecare utilizare a website-ului www.nemoexpress.ro în legătură cu „Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal” pentru a fi tot timpul informați corect despre aceasta.

La finalul operațiunilor de prelucrare, datele înregistrate vor putea fi transferate, integral ori parțial, oricărei alte persoane juridice cu respectarea legislației speciale în vigoare, în condițiile în care acestea vor fi folosite în scopuri similare cu cele prevăzute în acest document.

Pentru inregistrarea eronată a datelor personale cauzată de softul de indexare a datelor, SC Nemo Expres Logistic SRL nu își asumă nicio responsabilitate.

Vezi:

Politica de confidențialitate pentru recrutare

Politica pentru comunicări telefonice / SMS

Politica de utilizare cookie-uri

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE A COMPANIEI „NEMO EXPRESS”

Revizuire septembrie 2019

Confidențialitatea dumneavoastră este importantă pentru noi. Această Politică de confidențialitate explică modul în care compania S.C. Nemo Express Logistic S.R.L.  (denumită în continuare și „Nemo Express”, „Nemo” sau „Compania”) gestionează și tratează datele dvs. personale atunci când vă înregistrați sau vizitați site-ul nostru, www.nemoexpress.ro (“Site-ul”); sau intrați in relație cu noi pentru a utiliza servicii pe care societatea noastră  le oferă (“Serviciile”); sau candidați la o poziție în cadrul companiei noastre; sau ne furnizați bunuri sau servicii sau acționați în calitate de reprezentant, angajat sau orice fel de agent al unei companii care ne furnizează bunuri sau servicii; sau prelucrăm datele dumneavoastră la instrucțiunile sau ca urmare a acțiunilor unor terți.

1. Scopul acestei Politici 8. Utilizarea cookie-urilor
2. Cine suntem si ce facem 9. Persoane împuternicite, operatori independenți și operatori asociați
3. Cum sa ne contactați 10. Unde transferăm datele personale
4. Ce date personale colectăm 11. Pentru cât timp păstrăm datele personale
5. Cum folosim datele personale 12. Confidențialitatea si securitatea datelor personale
6. Temeiul legal al prelucrării datelor personale 13. Dreptul de acces și alte drepturi
7. Cu cine împărtășim datele personale 14. Modificări ale politicii de confidențialitate
  1. Scopul acestei politici

Această Politică de confidențialitate (“Politica de confidențialitate”, „Politica”) explică modul nostru de abordare a oricăror date personale pe care le colectăm de la dvs. sau pe care le-am obținut despre dvs. de la o terță parte și scopurile pentru care prelucrăm datele dvs. personale. De asemenea, indică drepturile pe care le aveți privind prelucrarea datelor dvs. personale.

Această Politică de confidențialitate vă va informa despre natura datelor dvs. personale prelucrate de noi și despre modul în care puteți solicita ștergerea, actualizarea, transferul și / sau furnizarea accesului la acestea.

În cadrul acestei Politici folosim termenul “prelucrare” pentru a acoperi toate activitățile care implică datele dvs. personale, inclusiv colectarea, manipularea, stocarea, partajarea, accesarea, utilizarea, transferul și eliminarea datelor.

Această Politică de confidențialitate este destinată să vă ajute în luarea deciziilor în cunoștință de cauză atunci când utilizați Site-ul și Serviciile noastre, să înțelegeți modul în care datele dvs. personale pot fi prelucrate de noi în timpul sau ca rezultat al furnizării Serviciilor sau când solicitați să lucrați la sau cu compania  noastră. Vă rugăm să acordați puțin timp pentru a o citi și înțelege.

  1. Cine suntem și ce facem

S.C. NEMO EXPRES LOGISTIC SRL, cu sediul social în București, sector 1, str. Frosa Saranday, nr. 1, bl. 33, sc. B, et 4, ap. 51, J 40/6646/2013 CUI 31692750, cont bancar RO58 BTRL RONC RT02 1517 4101, deschis la banca Transilvania, cu punct de lucru în Str. Unirii nr 11, Măgurele, județ Ilfov, România, în calitate de operator de date cu caracter personal, legal reprezentata prin Dl. Dan Șerbănescu, în calitate de Director.

  1. Cum să ne contactați

Dacă aveți întrebări cu privire la această politică de confidențialitate sau doriți să vă exercitați drepturile stabilite în aceasta, vă rugăm să ne contactați prin trimiterea unui e-mail către responsabilul nostru cu protecția datelor cu caracter personal, Dl. Albert Mureșeanu, la adresa de e-mail dpo@nemoexpress.ro.

  1. Ce date personale colectăm

Putem colecta date personale de la dvs. în cursul activității noastre, inclusiv prin utilizarea site-ului nostru de către dvs., atunci când ne contactați sau solicitați informații de la noi, când angajați serviciile noastre sau ca urmare a relației dvs. cu unul sau mai mulți membri ai personalului sau cu clienții noștri. 

Atât Site-ul, cât și Serviciile noastre sunt adresate persoanelor peste 18 ani, astfel încât nu intenționăm să colectăm și să prelucrăm prin intermediul Site-ului nostru date ale unor persoane sub această vârstă. 

Scopul nostru principal în colectarea de date personale de la dvs. este de a ne ajuta la:

    • verificarea identității dvs.
    • furnizarea Serviciilor noastre
    • îmbunătățirea, dezvoltarea și comercializarea noilor Servicii 
    • soluționarea cererilor făcute de dvs. pe Site sau în legătură cu Serviciile noastre
    • soluționarea de dispute și reclamații
    • respectarea oricărei legi aplicabile, hotărâri judecătorești, act judiciar sau a cerințelor unei autorități
    • executarea contractelor noastre cu dvs.
    • scopuri de recrutare
  • utilizarea în alte cazuri în care acest lucru este cerut sau permis de lege

Pentru a realiza aceste obiective, putem prelucra următoarele date cu caracter personal:

  • Dacă sunteți vizitator al site-ului:
    • Informații obținute prin intermediul fișierelor de tip cookie, precum: preferințe de afișare a site-ului, acordul în privința prelucrării datelor prin cookies.)
  • Toate informațiile despre cookie-urile folosite pe site-ul nostru se regăsesc în ”Politica de cookies”
  1. b) Dacă sunteți vizitator al site-ului și intrați în relație cu noi prin intermediul următoarelor formulare:
    • Formular de urmărire a comenzii
    • Formular de cerere de ofertă
    • Formular calcul tarife
    • Formular de recrutare în echipă
    • Formular de abonare la newsletter
    • Formular de comandă
    • Formular calcul comandă
    • Formular de contact
  • Formular reclamație

Datele cu caracter personal colectate prin intermediul formularelor, de la vizitatorii care utilizează formularele, sunt:

    • Nume
    • Prenume
    • Adresă poștală
    • Denumire firmă
    • Telefon
    • Email
    • Vârstă
    • Număr AWB
    • Observații comandă
    • Date expediere
    • Referință
  • Dată și interval orar expediere

Pentru fiecare formular, distribuția datelor colectate și a persoanelor vizate este:

  1. c) Dacă interacționați cu noi prin intermediul rețelelor de socializare sau al altor platforme online (cum ar fi Facebook, Linked In etc):
    • Nume, prenume
    • Date profil rețele socializare si platforme online (pseudonim, fotografie, biografie)
  • Conținut mesaj rețele socializare, recenzii, evaluări, date de localizare
  1. d) Dacă sunteți o persoană fizică și intrați in relație cu noi pentru a utiliza servicii pe care societatea noastră le oferă (client sau potențial client):
    • Numele și prenumele dvs.
    • Date de contact (adresa de e-mail și numărul de telefon)
    • Detalii comandă/ livrare (număr, dată și oră livrare, cod bare, tracking number, număr și dată AWB, valoare livrare/ suma ramburs, adresă livrare, observații comandă )
    • Date financiare (modalitate de plată, data plații, suma de plată, banca ordonatoare, cont bancar)
    • Date necesare soluționării reclamațiilor, inclusiv un identificator al reclamației 
    • Fotografii, înregistrări audio și/ sau video preluate în cadrul sau în legătură cu compania noastră sau serviciile pe care le prestăm
  • Orice alte informații personale referitoare la dvs. sau la alte terțe părți pe care ni le-ați putea furniza în legătură cu primirea Serviciilor noastre
  1. e) Dacă sunteți un potențial candidat:

Nemo Express colectează informații de la și despre candidați în legătură cu oportunitățile de angajare sau colaborare disponibile. Aceste informații pot include CV-uri, documente de identificare, fotografii, înregistrări academice, cursuri sau certificări obținute, istoric de muncă, angajare și referințe.

Nemo Express utilizează datele dvs. personale pentru a vă suprapune abilitățile, experiența și educația cu posturile specifice oferite. Aceste informații sunt transmise managerilor responsabili de angajare și persoanelor implicate în procesul de recrutare pentru a decide în privința invitării dvs. la un interviu. Nemo Express poate colecta date suplimentare de la dvs. dacă sunteți invitat la etapa de interviu (sau echivalent) și după aceea.

În legătură cu activitățile noastre de recrutare, putem colecta, de asemenea, categorii speciale de date cu caracter personal din partea candidaților cu privire la care avem o obligație prevăzută de legislația muncii în acest sens, dacă informațiile sunt relevante pentru viitorul lor mediu de lucru la Nemo Express sau oferirea viitoare de beneficii aferente angajării sau cu acordul explicit al persoanei. De exemplu, este posibil să fie nevoie să colectăm informații despre dizabilitățile unui candidat, pentru a oferi un mediu de lucru adecvat pentru acel candidat, dacă acesta este recrutat.

Nemo Express poate colecta date personale despre candidați din următoarele surse:

  • Direct de la dvs. – de exemplu, informațiile pe care le furnizați atunci când aplicați pentru o poziție direct, prin site-ul firmei sau folosind datele noastre de contact
  • De la agenții de recrutare – de exemplu, atunci când o agenție de recrutare vă indică drept potențial candidat 
  • Prin intermediul surselor publice disponibile online – de exemplu, în cazul în care aveți un profil profesional publicat online (de exemplu, pe site-ul angajatorului dvs. actual, pe o platformă de recrutare sau pe o rețea de socializare, cum ar fi LinkedIn)
  • Prin recomandare – de exemplu, prin intermediul unei referințe a unui fost angajat / angajator sau al unei persoane care v-a recomandat
  1. f) Dacă acționați în calitate de reprezentant (orice membru al personalului – angajat, manager, agent, colaborator, consultant si alții asemenea) al unei companii care ne este Client sau care ne furnizează bunuri sau servicii sau al unei Persoane împuternicite de clienții/ furnizorii noștri

În cursul relației noastre cu alte persoane juridice, ne pot fi transmise date personale cum ar fi date personale referitoare la personalul (angajatii, managerii, agenții, colaboratorii, consultanții si alții asemenea) furnizorilor sau clienților noștri sau ai Persoanelor împuternicite de aceștia.

Datele prelucrate cu privire la dvs. în acest context sunt:

    • Numele și prenumele
    • Date de contact (adresa de e-mail și numărul de telefon)
    • Funcție și/sau raport în care vă aflați cu compania –  Client sau Furnizor sau Persoană împuternicită de aceștia, orice date de identificare dintr-o împuternicire acordată dvs. de către aceștia
    • User și parolă de acces 
    • Date necesare soluționării reclamațiilor, inclusiv un identificator al reclamației 
  • Înregistrări audio și/ sau video, fotografii

În funcție de necesități, pot fi prelucrate si alte tipuri de date transmise de partenerul nostru contractual.

  1. g) Dacă prelucrăm datele dumneavoastră la instrucțiunile sau ca urmare a acțiunilor unor terți 

Dacă sunteți o persoană ale cărei date personale sunt prelucrate de noi ca rezultat al furnizării Serviciilor altor persoane (inclusiv Clienți – persoane fizice și clienți corporativi) sau ca urmare a acțiunilor unor terți, putem prelucra o varietate de date personale diferite în funcție de serviciile furnizate.

De exemplu, este necesar să prelucrăm datele dvs. la instrucțiunile clienților sau partenerilor noștri, dacă sunteți destinatarul/ reprezentantul destinatarului/ reprezentantul Persoanei împuternicite de Destinatarul livrărilor expediate prin intermediul nostru. Prin reprezentant înțelegem orice membru al personalului – angajat, manager, agent, colaborator, consultant si alții asemenea.

Datele pe care le putem prelucra în astfel de ocazii sunt:

    • Numele și prenumele dvs.
    • Date de contact (adresa de e-mail și numărul de telefon)
    • Date incluse în CI
    • Semnătura
    • Detalii comandă/ livrare (număr, dată și oră livrare, cod bare, tracking numer, număr și dată AWB, valoare livrare/ suma ramburs, adresă livrare, observații comandă)
    • Date necesare soluționării reclamațiilor, inclusiv un identificator al reclamației 
    • Fotografii, înregistrări audio și/ sau video preluate în cadrul sau în legătură cu compania noastră sau serviciile pe care le prestăm
  • Funcție și/sau raport în care vă aflați cu Destinatarul sau Persoana împuternicită de Destinatar, orice date de identificare dintr-o împuternicire acordată dvs. de către aceștia

Mai putem prelucra datele dvs. ca urmare a acțiunilor unor terți în cadrul utilizării rețelelor de socializare, de exemplu atunci când sunteți etichetat de un prieten într-un context aflat în legătură cu compania noastră.

Datele pe care le putem prelucra în astfel de ocazii sunt:

    • Nume, prenume
    • Date profil rețele socializare si platforme online (pseudonim, fotografie, biografie)
    • Conținut mesaj rețele socializare, postări recenzii, evaluări, date de localizare
  • Fotografii sau înregistrări audio/video

Dacă dvs. va aflați în poziția de a ne furniza datele personale ale altor persoane fizice, vă rugăm să le comunicați acest fapt înainte de dezvăluire, precum și modalitatea în care datele urmează a fi prelucrate, conform politicii noastre de confidențialitate.

  1. h) Pentru clienți și potențiali clienți, colectăm, de asemenea, date care ne permit să promovăm serviciile noastre care ar putea fi de interes. În acest scop, putem colecta:
    • Numele și datele dvs. de contact
    • Funcția și compania angajatoare (pentru reprezentanți clienți/ potențiali clienți – Persoana juridice)
    • Date cu privire la preferințele de marketing
  • Date furnizate in scopul participării la evenimente, programe de fidelizare, concursuri, tombole sau oferte promoționale 
  1. Cum folosim datele personale
  • Pentru îndeplinirea serviciilor și soluționarea cererilor dvs.

Colectăm și păstrăm datele personale pe care ni le transmiteți în timpul utilizării Site-ului și / sau a derulării Serviciilor noastre pentru a ne permite să aducem la îndeplinire serviciile pe care ni le solicitați și să soluționăm cererile pe care ni le transmiteți.

Site-ul nostru utilizează interfețe de utilizator diferite pentru a vă permite să solicitați informații despre Serviciile noastre, inclusiv formulare de contact electronice și un serviciu de informații telefonice. Pot fi solicitate date de contact în fiecare caz și alte detalii despre date personale care sunt relevante pentru solicitarea dvs.. Aceste informații sunt utilizate pentru a ne permite să răspundem solicitărilor dumneavoastră.

În ceea ce privește comunicările privind comenzile dvs., putem să vi le transmitem prin e-mail sau telefon, inclusiv prin SMS.

Care este baza noastră legală?

Daca ne contactați în nume propriu, este necesar să prelucrăm datele dvs. personale pentru a ne îndeplini obligațiile în conformitate cu un contract pe care îl putem avea cu dvs.. Dacă ne contactați în calitate de reprezentant al unei companii, este în interesul nostru legitim să prelucrăm datele dvs. personale pentru a putea răspunde solicitării pe care compania dvs. ne-o adresează prin intermediul dvs. Nefurnizarea acestor date conduce în mod automat la imposibilitatea încheierii și/ sau executării contractului, respectiv la imposibilitatea soluționării cererii dvs..

  • Administrarea afacerilor și respectarea legislației

Putem folosi datele dvs. personale pentru următoarele activități de administrare a afacerilor și respectare a legislației:

      •  Pentru administrarea conturilor de client,  îmbunătățirea calității serviciilor oferite și a activităților de mentenanță a contractelor
      •  Pentru analiza si monitorizarea vânzărilor
      •  În legătură cu potențiale tranzacții de afaceri, cum ar fi o fuziune, o restructurare sau o vânzare
    •  Pentru prevenirea fraudelor
  •  Pentru soluționarea disputelor sau reclamațiilor
  •  Pentru a proteja drepturile, siguranța sau proprietatea societății noastre sau ale persoanelor care o compun, a angajaților, furnizorilor sau altor asemenea
    •  Pentru a ne conforma obligațiilor legale și solicitărilor din partea autorităților
  •  Pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță

Care este baza noastră legală?

În cazul în care folosim datele dvs. personale pentru a ne conforma obligațiilor legale, o facem tocmai pentru că este obligația noastră legală să folosim datele dvs. personale în acest scop. În celelalte cazuri, prelucrăm date cu caracter personal pentru că este în interesul nostru legitim sau al unui terț să facem acest lucru sau prelucrarea este necesară pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

  • Marketing

Putem realiza activități de marketing prin utilizarea datelor dvs. personale. Comunicările noastre sunt destinate în special informării dvs. cu privire la oferte promoționale, evenimente sau alte subiecte care v-ar putea interesa. 

Este posibil, în cadrul activităților noastre de promovare, să redistribuim postări ale dvs., care au legătură cu compania sau evenimentele noastre.

Care este baza noastră legală?

Este în interesul nostru legitim de a ne promova Serviciile să folosim datele personale în scopuri de marketing. De fiecare dată când este necesar, în conformitate cu legislația aplicabilă, vă vom solicita consimțământul înainte de a vă prelucra datele personale în scopuri de marketing direct. În acest caz, vă veți putea retrage în orice moment consimțământul pentru prelucrarea în scop de marketing, caz în care nu veți mai primi nicio comunicare de marketing din partea noastră. 

  • Analiză

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi o experiență personalizată de navigare și utilizare a Site-ului sau serviciilor noastre. Acestea sunt, în general, fișiere de tip text, module sau tehnologii similare, pe care browser-ul computerului, tabletei sau telefonului dvs. mobil le poate stoca în momentul în care vizitați site-ul nostru. Fișierele de acest tip au durate determinate de păstrare și rămân pasive, nu conțin malware și nu accesează informații de pe hard-drive-ul dvs.. Aceste tipuri de fișiere pot fi accesate doar de webserver-ul care le-a plasat.

Informațiile conținute în fișierele cookie pot include următoarele:

    • un ID de sesiune pentru a urmări statisticile de utilizare pe site-ul nostru
    • preferințele de afișare sau de navigare
  • date demografice de ordin general, ce nu vă pot identifica în mod unic

Prin utilizarea acestor informații, putem măsura eficacitatea conținutului nostru și modul în care vizitatorii folosesc site-ul nostru și serviciile noastre. Aceasta ne permite să aflăm ce pagini ale site-ului nostru sunt cele mai atractive pentru vizitatorii noștri și care părți ale site-ului nostru sunt cele mai interesante.

Consultați Politica privind cookie-urile pentru informații suplimentare.

Care este baza noastră legală?

În cazul în care datele dvs. personale nu sunt într-o formă anonimă, folosim datele dvs. personale pe baza consimțământului dvs.

Recrutare

Folosim datele dvs. personale pentru a vă evalua adecvarea pentru orice poziție pentru care ați putea aplica în cadrul companiei Nemo Express, inclusiv poziții de angajat, ucenic, colaborator, precum și orice poziție administrativă sau de prestări de servicii, dacă o astfel de aplicație a fost primită online, pe hârtie sau ca aplicație în persoană.

Care este baza noastră legală?

În cazul în care folosim datele dvs. personale în cadrul procesului de recrutare, este în legătură cu faptul că este interesul nostru legitim să analizăm candidatura dvs. pentru a vă evalua adecvarea pentru orice poziție pentru care ați putea aplica în cadrul companiei Nemo Express.

În cazul în care folosim datele dvs. personale în cadrul procesului de angajare sau perfectare a unei colaborări, este în legătură cu faptul că luăm măsuri la cererea dvs. pentru a încheia un contract pe care îl putem avea cu dvs.. Nefurnizarea acestor informații conduce în mod automat la imposibilitatea încheierii și/sau executării contractului.

În legătură cu activitățile noastre de recrutare, putem prelucra, de asemenea, categorii speciale de date cu caracter personal din partea candidaților atunci când:

    • prelucrarea este necesară în scopul îndeplinirii obligațiilor noastre specifice în domeniul ocupării forței de muncă (date cu privire la sănătate, de exemplu)
  • prelucrarea se referă la date cu caracter personal care sunt făcute publice în mod manifest de către dvs. (de exemplu orientarea sexuală, credințele filozofice sau religioase)

Putem prelucra date referitoare la condamnări penale și infracțiuni atunci când prelucrarea este autorizată de dreptul Uniunii sau de dreptul intern care prevede garanții adecvate pentru drepturile și libertățile persoanelor vizate. 

Consultați Politica de confidențialitate pentru recrutare pentru detalii complete.

  1. Care este temeiul legal în baza căruia prelucrăm datele dvs. personale

Este necesar să folosim datele dvs. personale pe baza următoarelor temeiuri:

    • Pentru a ne îndeplini obligațiile în conformitate cu orice contract pe care îl putem avea cu dvs.
    • Este în interesul nostru legitim sau interesul legitim al unei terțe părți să folosim datele personale astfel încât să ne asigurăm că furnizăm Serviciile în cel mai bun mod posibil
    • Este obligația noastră legală să folosim datele dvs. personale pentru a ne conforma reglementărilor legale aplicabile
  •  Ne-ați oferit consimțământul pentru prelucrare

Este posibil sa prelucrăm categorii speciale de date cu ocazia furnizării serviciilor noastre atunci când:

    • prelucrarea este necesară în scopul îndeplinirii obligațiilor noastre specifice în domeniul ocupării forței de muncă (date cu privire la sănătate, de exemplu)
    • prelucrarea este necesară pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță 
  • prelucrarea se referă la date cu caracter personal care sunt făcute publice în mod manifest de către dvs. (de exemplu orientarea sexuală, credințele filozofice sau religioase)

Putem prelucra în cursul furnizării Serviciilor noastre date referitoare la condamnări penale și infracțiuni atunci când prelucrarea este autorizată de dreptul Uniunii sau de dreptul intern care prevede garanții adecvate pentru drepturile și libertățile persoanelor vizate. 

  1. Cu cine împărtășim datele dvs. personale

Nemo Express poate împărtăși date personale cu diverse categorii de terțe părți, după cum este necesar:

    • Părțile terțe implicate în cadrul serviciilor pe care le oferim clienților, cum ar fi procesatori comenzi, plăti, potențiali parteneri și furnizori la organizare evenimente sau oferte promoționale, agenții de marketing, PR, publicitate, producție publicitară, 
    •  Furnizori de internet și telefonie, sisteme informatice și software, cloud și hosting, asistență IT, stocare a documentelor și informațiilor, eliminare confidențială a deșeurilor, platforme și/ sau furnizori de revizuire sau management al documentelor și al activităților, procesare și traducere a documentelor, secretariat, audit, training
    • Consultanții noștri profesionali, ca avocații, evaluatorii, consultanții fiscali și contabilii sau alți experți;
    • Companii și platforme de resurse umane și salarizare, firme de pază și organisme de administrare a clădirilor, delegați, furnizori poștali sau curieri 
    • Terți furnizori de servicii care ne asistă la operarea și interpretarea datelor obținute în cadrul campaniilor de promovare online sau gestionează serviciul de newsletter
    • Potențiali cumpărători ai afacerii sau ai unor părți din afacerea noastră
  • Autorități publice sau de reglementare, autorități fiscale

Vă rugăm să rețineți că această listă nu este exhaustivă și pot exista alte exemple în care trebuie să împărtășim date personale cu alte părți pentru a furniza serviciile cât mai eficient posibil sau pentru a proteja drepturile, siguranța, proprietatea companiei noastre sau ale persoanelor care o compun, a angajaților, furnizorilor sau altor asemenea, pentru a răspunde unor reclamații sau pentru a preveni frauda și activitățile ilegale.

  1. Utilizarea cookie-urilor 

Site-ul nostru utilizează cookie-uri cu scopul de a analiza tendințele de trafic și preferințele utilizatorilor noștri. Vă rugăm să Consultați Politica privind cookie-urile pentru a afla toate informațiile despre modulele cookie pe care le folosim, scopul și durata acestora, respectiv modul în care vă puteți exercita preferințele.

  1. Persoane împuternicite, operatori independenți și operatori asociați

Confidențialitatea datelor dvs. este importantă pentru noi, motiv pentru care transmiterea de date personale către persoane împuternicite, operatori independenți și operatori asociați se realizează numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea destinatarilor, prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și că gestionarea acestor informații se face conform legislației în vigoare și politicilor aplicabile. În orice caz, de fiecare dată vom transmite către destinatari doar informațiile strict necesare pentru realizarea scopului respectiv.

Putem numi persoane împuternicite subcontractanți după cum este necesar necesar să aducem la îndeplinire anumite activități. Efectuăm diligențe corespunzătoare și punem în operă documentația contractuală necesară în legătură cu orice subcontractant, pentru a ne asigura că prelucrează datele personale în mod corespunzător și în conformitate cu obligațiile legale și de reglementare.

În continuare, putem numi operatori de date cu caracter personal independenți sau asociați atunci când este necesar pentru desfășurarea activității noastre (de exemplu, dar fără limitare, contabili, avocați, agenții de recrutare sau alți experți terți, entități afiliate sau partenere), respectând obligațiile legale și de reglementare cu privire la datele personale, inclusiv, dar fără limitare, cu privire la punerea în aplicare a garanțiilor adecvate.

Noi și operatorii de date independenți sau asociați cu care împărtășim date ne stabilim drepturile și obligațiile reciproce în cadrul unui „Acord de prelucrare a datelor cu caracter personal între operatori independenți/ asociați („Acordul”) în care suntem Părți. Acordul reflectă în mod adecvat rolurile și raporturile noastre, în calitate de operatori asociați, față de dvs..

 Esența acestui acord este următoarea:

    • Părțile au calitatea de Operatori de date independenți/asociați, determinând în mod independent/ în comun scopul și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal.
    • Datele sunt prelucrate în scopul principal al oferirii Serviciilor și soluționării cererilor, precum și pentru administrarea afacerilor și respectarea legislației (administrarea conturilor de client, îmbunătățirea calității serviciilor oferite și a activităților de mentenanță a contractelor; analiza si monitorizarea vânzărilor; în legătură cu potențiale tranzacții de afaceri, cum ar fi o fuziune, o restructurare sau o vânzare;  prevenirea fraudelor; soluționarea disputelor sau reclamațiilor; protecția drepturilor, siguranței, proprietății societății – Operator sau ale persoanelor care o compun, a angajaților, furnizorilor sau altor asemenea; conformarea cu obligațiile legale și solicitările din partea autorităților; exercitarea drepturilor legale); marketing, fidelizare, cunoașterea și analiza clienților (scopuri secundare).
    • Fiecare Operator independent/asociat este exclusiv responsabil să se asigure că datele personale aflate sub controlul fiecăruia sunt prelucrate legal.
    • Fiecare Operator independent/asociat va răspunde cererilor Persoanelor Vizate care îi sunt adresate lui. Dacă cererile Persoanelor vizate se referă la date sau operațiuni de prelucrare pentru care celălalt Operator asociat este responsabil, cererea Persoanei Vizate va fi transmisă acestuia din urmă spre soluționare, Persoana Vizată fiind notificată despre acest fapt.
    • Fiecare Operator independent/asociat este exclusiv responsabil de asigurarea transmiterii Notificării privind Prelucrarea Datelor cu caracter personal către Persoanele vizate ale căror date îi aparțin la origine.
  • Indiferent de clauzele Acordului, Persoana vizată își poate exercita drepturile în temeiul GDPR cu privire la și în raport cu fiecare dintre Operatori.
  1. Unde transferăm datele personale?

Pentru a furniza Serviciile sau pentru alte scopuri ale prelucrării aici enumerate și, în mod particular, dacă este implicat un element de extraneitate, este posibil să fie necesar să transferăm datele dvs. personale către locații din afara Spațiului Economic European. În orice caz, înainte de a transfera datele personale într-o altă jurisdicție, ne vom asigura că există o decizie privind caracterul adecvat al nivelului de protecție sau că operatorul sau persoana împuternicită de operator din jurisdicția respectivă oferă garanții adecvate sau se aplică una din următoarele excepții:

    • dvs. v-ați exprimat în mod explicit acordul cu privire la transferul propus, după ce ați fost informat asupra posibilelor riscuri pe care astfel de transferuri le pot implica;
    • transferul este necesar pentru executarea unui contract între dvs. și noi sau pentru aplicarea unor măsuri precontractuale adoptate la cererea dvs.;
    • transferul este necesar pentru încheierea unui contract sau pentru executarea unui contract încheiat în interesul dvs. între noi și o altă persoană fizică sau juridică;
    • transferul este necesar din considerente importante de interes public;
    • transferul este necesar pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
    • transferul este necesar pentru protejarea intereselor dvs. vitale sau ale altor persoane, atunci când persoana vizată nu are capacitatea fizică sau juridică de a-și exprima acordul.
  • transferul se realizează dintr-un registru care are scopul de a furniza informații publicului și care poate fi consultat de public 
  1. Pentru cât timp păstrăm datele dvs. personale

Păstrăm datele personale pe care le colectăm de la și despre dvs. atât timp cât este necesar pentru a îndeplini scopul pentru care le-am colectat și în scopul satisfacerii oricăror cerințe legale, contabile sau de raportare. Pentru a determina perioada de păstrare adecvată pentru datele personale pe care le prelucrăm, luăm în considerare natura, domeniul de aplicare, contextul și scopurile prelucrării, riscurile cu grade diferite de probabilitate și gravitate pentru drepturile și libertățile dvs., cerințele legale, contabile sau de raportare aplicabile, precum și dacă putem atinge scopurile prelucrării prin alte mijloace.

Revizuim permanent necesitatea păstrării datelor dvs. personale și, la împlinirea termenelor de retenție, distrugem datele dvs. personale într-un mod în care să nu mai poată fi recuperate sau reconstituite. În cazul în care rezultă în mod rezonabil că datele nu mai sunt necesare, le putem distruge imediat, fără nicio notificare (de exemplu, in cazul candidaților care nu au fost selectați pentru un post în cadrul companiei Nemo Express, CV-urile acestora nu vor fi păstrate).

  1. Confidențialitatea și securitatea datelor dvs. personale

Aplicăm măsuri tehnice, fizice și organizatorice adecvate, care sunt proiectate în mod rezonabil pentru a proteja datele personale împotriva distrugerii, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat și împotriva altor forme ilegale de prelucrare. Accesul la datele personale este limitat la destinatarii autorizați pe baza necesității de a le cunoaște. Menținem un program cuprinzător de securitate a informațiilor, proporțional cu riscurile asociate prelucrării. Programul este adaptat în mod continuu pentru a atenua riscurile operaționale și pentru a proteja datele personale, luând în considerare practicile acceptate în domeniu. De asemenea, folosim măsuri de securitate îmbunătățite atunci când prelucrăm orice fel de categorii speciale de date personale.

Toți partenerii noștri, angajații, consultanții, lucrătorii, operatorii și persoanele împuternicite (adică cei care prelucrează datele dvs. personale în numele nostru, în scopurile enumerate mai sus), care au acces la și sunt asociate cu prelucrarea datelor personale, sunt obligați la respectarea confidențialității acestor date personale și la garantarea aceluiași nivel de protecție ca cel furnizat de compania nostră.

  1. Dreptul de acces și alte drepturi

Aveți următoarele drepturi în legătură cu datele personale pe care le prelucrăm sau deținem despre dvs.:

Dreptul de acces

Dacă ne cereți, vom confirma dacă procesăm datele dvs. personale și, dacă este permis de lege, vă vom furniza o copie a acestor datele personale (împreună cu anumite alte detalii). Dacă aveți nevoie de copii suplimentare, este posibil să fie necesar să percepem o taxă rezonabilă bazată pe costurile administrative.

Dreptul la rectificare

Dacă datele personale pe care le deținem despre dvs. sunt inexacte sau incomplete, aveți dreptul să solicitați rectificarea acestora. Dacă aveți dreptul la rectificare și dacă am împărtășit datele dvs. personale altor persoane, le vom informa despre rectificare dacă este posibil. Dacă ne întrebați, acolo unde este posibil și legal să facem acest lucru, vă vom spune și cu cine am împărtășit datele dvs. personale, astfel încât să îi puteți contacta direct.

Dreptul de ștergere

Ne puteți cere să ștergem sau să suprimăm datele dvs. personale în anumite circumstanțe, cum ar fi cazul în care nu mai avem nevoie de ele. Dacă aveți dreptul la ștergere și dacă am împărtășit datele dvs. personale altor persoane, le vom informa despre ștergerea datelor acolo unde este posibil. Dacă ne întrebați, unde este posibil și legal să facem acest lucru, vă vom spune cu cine am împărtășit datele dvs. personale, astfel încât să îi puteți contacta direct.

Dreptul dvs. de a restricționa prelucrarea

Ne puteți cere să “blocăm” sau să oprim prelucrarea datelor dvs. personale în anumite circumstanțe, cum ar fi cazul în care contestați exactitatea acestor date personale sau ați obiectat. Dacă aveți dreptul la restricționare și dacă am împărtășit datele dvs. personale cu alții, îi vom informa despre restricție unde este posibil să facem acest lucru. Dacă ne întrebați, unde este posibil și legal să facem acest lucru, vă vom spune și cu cine am împărtășit datele dvs. personale, astfel încât să îi puteți contacta direct.

Dreptul la portabilitatea datelor

Aveți dreptul, în anumite circumstanțe, să obțineți datele personale pe care ni le-ați furnizat, într-un format structurat, frecvent utilizat și care poate fi citit automatizat și să le reutilizați în altă parte sau să ne cereți să le transferăm unei terțe părți la alegere.

Dreptul de a obiecta

Ne puteți cere să nu mai prelucrăm datele dvs. personale și vom face acest lucru dacă:

    • Ne bazăm pe interesele noastre legitime sau ale unor terți pentru a prelucra date personale, cu excepția cazului în care putem demonstra motive legitime imperioase care justifică prelucrarea
  • Prelucrăm datele dvs. personale în scopuri de marketing direct.

În contextul unor evenimente organizate în cadrul companiei noastre, este posibil să fie preluate imagini foto/video pentru a ne ajuta la promovarea brandului și a serviciilor noastre. Nu este intenția noastră să preluăm imagini care sa evidențieze o anumită persoană. Dacă totuși persoana dvs. este identificabilă în materialele foto/video difuzate de către noi, aveți dreptul de a obiecta la prelucrare pentru motive care țin de situația dvs. particulară. În orice caz, în respectarea dreptului dvs. la viată privată, înaintea oricărei sesiuni foto și sau video, vom anunța în prealabil că urmează să fie preluate imagini.

Compania  Nemo Express nu va folosi niciodată datele dvs. personale pentru a vă supune unei decizii individuale automate.

Dreptul dvs. de a vă retrage consimțământul

Dacă ne bazăm pe consimțământul dvs. ca bază legală pentru prelucrarea datelor dvs. personale, aveți dreptul să retrageți acest consimțământ în orice moment.

Dreptul dvs. de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere

Dacă vă preocupă orice aspect al practicilor noastre de confidențialitate, inclusiv modul în care ne-am ocupat de datele dvs. personale, puteți să îl raportați autorității de supraveghere competente.

Dacă doriți să vă exercitați drepturile stabilite în această politică de confidențialitate, vă rugăm să ne contactați prin trimiterea unui e-mail la dpo@nemoexpress.ro.

  1. Modificări la această Politică de confidențialitate

Putem face din când în când modificări la această Politică de confidențialitate. Pentru a ne asigura că sunteți întotdeauna la curent cu modul în care folosim datele dvs. personale, vom actualiza din când în când această Politică de confidențialitate pentru a reflecta orice modificare a utilizării datelor dvs. personale. De asemenea, putem efectua modificări pentru a respecta modificările aduse legislației aplicabile sau cerințelor de reglementare. În cazul în care este posibil, vă vom notifica prin e-mail cu privire la orice schimbări semnificative. Cu toate acestea, vă recomandăm să revizuiți periodic această politică de confidențialitate pe site-ul nostru pentru a fi informat cu privire la modul în care folosim datele dvs. personale.

Ai nevoie de ajutor? 021.9392
Aboneaza-te la newsletter