NOU! Oferte de curierat România – Bulgaria și România – Serbia! Amanunte în pagina de Servicii…

× Acasa Comanda Despre noi Contact

Curierat Romania – Serbia

 • Acasa
 • Curierat Romania – Serbia

            Clienții NemoExpress beneficiază de la începutul anului  2020 de un nou serviciu de cuierat extern în relația cu Serbia. Pentru a oferi cele mai bune condiții de livrare în țara vecină, NemoExpress a încheiat un parteneriat cu compania City Express DOO (membru al grupului austriac Post International), care este liderul serviciului de curierat rapid „door to door” din Serbia.

         City Express DOO asigura numeroase avantaje in ceea ce priveste tehnologia, calitatea serviciilor, trainingul angajatilor si schimbul de experienta si informatii cu Post International.

CARACTERISTICI

  • Expedierile primite in timpul programului de lucru sunt livrate pana la 17:00 a doua zi lucratoare, cu exceptia celor cu adrese de livrare in anumite zone (localitati mai mici) pentru care timpii de livrare vor creste
  • Reteaua beneficiaza de 18 centre regionale. Toate centrele regionale au un serviciu pentru clienti, valabil în intervalul 8:00 – 17:00 si un depozit.
  • Ramburs în cont bancar.
  • Tracking-ul expedierilor se poate realiza pe pagina noastră web: www.cityexpress.rs sau folosind o aplicatie mobila Android care poate fi descarcata pe https://play.google.com/store/apps/details id=com.CityExpress
  • Returnarea confirmarii de primire in original, semnată.
  • Posibilitatea de a primi rapoarte zilnice prin e-mail cu privire la statusul expedierilor.
  • Posibilitatea programarii preluarilor, în interval orar prestabilit Asigurarea a doi agenti curieri pentru livrarea expedierilor cu volum și greutate mare (electrocasnice, mobilier și obiecte de uz casnic) pe teritoriul Republicii Serbia.

TARIFE

 
Interval Greutate Tarif RON fara TVA Tarif RON cu TVA
<0,5 kg 12 14.28
0,5 kg – 2 kg 17 20.23
2kg – 5 kg 23 27.37
5 kg – 10 kg 33 39.27
10 kg – 15 kg 43 51.17
15 kg -20 kg 44 52.36
20 kg – 30 kg 50 59.50
30 kg – 50 kg 66 78.54
50 to 70 90 107.1
70  to 100 120 142.8

Pentru livrările cu o greutate mai mare decât limita maximă menționată mai sus, fiecare kilogram suplimentar este taxat suplimentar cu 1,2 lei (fără TVA) sau 1,43 lei (TVA inclus). Pe baza tabelului de mai jos, se va acorda o reducere suplimentară la factura lunară, în funcție de numărul de expedieri lunar.

TABEL DISCOUNT

Număr expedieri/lună Discount
31-70 10%
71-150 20%
> 150 30%

   În tariful serviciului este inclus indexul de combustibil de 19% din valoarea facturii nete. City Express DOO își rezervă dreptul de a modifica procentul indexului de combustibil din valoarea serviciului net. Facturarea serviciilor prestate se va emite bilunar cu termen de plată de 8 zile.

SERVICII

Confirmare de primire

 • Pentru fiecare confirmare de primire, City Express DOO va percepe o taxă suplimentară în valoare de 4.25 lei + TVA (5.06 lei).

Ramburs numerar la livrare

  • Pentru încasarea rambursurilor sub 40 de lei, tariful este de 1,3 lei + TVA (1.55 lei cu TVA).
  • Pentru rambursurile de peste 40 de lei, tariful este de 0,9% din suma + TVA.
  • Notificarea de livrare Viber / SMS catre destinatar va fi taxată cu 0.5 lei + TVA (0.6 lei cu TVA) / livrare.
  • Expedierile cargo (<31,5 kg) sunt tarifate cu 7.9 lei + TVA (9.4 lei cu TVA), care se adauga la tariful initial.
  • Expedieri colete cu dimensiuni atipice. Sunt cele ale căror dimensiuni individuale depășesc 60x60x60 cm, dar cu latura mare de maxim 1.50 m, la care se va aplica tariful de 16 lei + TVA (care se adaugă la tariful inițial).
  • Expedierile FRAGILE (marcate cu o eticheta de avertizare – fragil) vor fi tarifate cu 21 lei + TVA / expediere, la care se adauga la tariful initial.
  • Expedierile consolidate (paletizate). Livrările paletizate alcătuite dintr-una sau din mai multe colete dispuse pe un palet standard, greutatea maximă admisa va fi de 500 kg cu inaltimea de 1.75 m (1m3 = 150 kg).

Servicii suplimentare netaxabile: 

 • Rapoarte de livrare a expedierilor transmise prin email (număr AWB, data preluării expedierii, date client expeditor și destinatar, data livrării, ora livrării).

TERMENI SI CONDITII OPERATIONAL PRELUARE – LIVRARE – TRANSPORT

  • City Express DOO asigură livrarea expresă a expedierilor pe teritoriul Serbiei.
  • City Express DOO poate prelua expedierile într-un anumit interval orar stabilit de comun acord cu Beneficiarul, ori la orele indicate de acesta.
  • Preluarea expedierii se face de la adresa transmisă de catre Expeditor
  • City Express DOO efectuează livrări și preluări de expedieri de luni până vineri.
  • Termenul de livrare este maxim ora 17:00 a doua zi lucrătoare din momentul preluării, cu excepția anumitor zone (localități mai mici) pentru care timpii de livrare vor creste
  • Doua încercari de livrare a expedierii se vor face dacă clientul destinatar nu este găsit la adresă la prima încercare de livrare, iar în funcție de necesitățile clientului, numărul încercărilor de livrare poate varia.

INFORMATII DESPRE LIVRARE 

Atât în cazul persoanelor juridice, cât și a persoanelor fizice livrarea se va realiza în zilele lucrătoare în intervalul 8:00 – 17:00. În tariful de livrare sunt incluse doua incercari de livrare:

Daca o expediere nu a putut fi livrată din cauza absenței clientului destinatar de la adresă, curierul va lăsa un bilet cu datele de contact ale companiei/curierului.

La preluarea și livrarea expedierii, curierul nu așteaptă verificarea conținutului expedierii. Daca ambalajul expedierii nu este afectat, livrarea este considerată finalizată, coletul  fiind într-o stare corespunzătoare din punct de vedere al aspectului si a cantitatii.

Curierul preia AWB-ul semnat de destinatar pe care îl returnează expeditorului, daca acesta a solicitat confirmare de primire.

Daca expedierea nu este livrata in termen de 72 de ore de la preluare, aceasta este returnată expeditorului în cel mai scurt timp posibil.

MODALITATI AMBALARE / RESPONSABILITATI PENTRU TRANSPORT  Expeditorul este responsabil pentru asigurarea ambalării corespunzătoare și a siguranței conținutului expedierii pe timpul transportului. Expeditorul are obligația să ambaleze expedierile în așa fel încât să prevină deteriorarea acestora, ori punerea în pericol a persoanelor sau a mărfurilor. Aceasta presupune introducerea expedierii intr-un ambalaj adecvat (plic, cutie, lada) pentru a se asigura continutul expedierii împotriva șocurilor. Ambalajul trebuie sa fie adecvat tipului, naturii, conținutului, formei și dimensiunii expedierii, masei și valorii articolelor din expediere, pentru a preveni posibilitatea deteriorarii sau a punerii in pericol a persoanelor ori a celorlalte expedieri. City Express DOO nu se face responsabil în situația în care expedierea nu este ambalată corespunzator.

Daca ambalajul de transport nu este deteriorat, expedierea este considerată ca fiind livrată corespunzator.

Daca ambalajul expedierii este deteriorat, curierul este obligat să întocmeasca un raport al daunelor. Intr-o astfel de situatie, Beneficiarul este despăgubit pentru prejudiciul suferit ca urmare a manipulării neconforme a expedierii pe timpul transportului.

În cazul expedierilor cu continut electronic (telefoane, PC-uri, componente si alte dispozitive electrice si IT), City Express DOO este responsabil exclusiv daca expedierile se află în ambalajul original al producatorului. City Express DOO nu se face responsabilă pentru expedieri cu conținut reambalat. Ambalarea originală nu înseamnă că transportul este ambalat în mod corespunzator în condițiile legii și a Termenilor speciali.

Dacă conținutul unei expedieri este incomplet sau pierdut, City Express DOO va suporta daunele în baza facturii emise de către Expeditor.

City Express DOO va accepta facturile de despăgubire numai în situația în care expedierea a fost asigurată. În situația în care expedierea nu a fost asigurată suplimentar prin valoare declarată, despagubirea se va face în conformitate cu Legea privind Serviciile Poștale, suma fiind egală cu de 5 ori valoarea transportului.

CONTINUT ACCEPTAT LA TRANSPORT SI PARTENERI BUSINESS 

City Express DOO acceptă expedierea tuturor tipurilor de mărfuri care respectă Legea privind serviciiile poștale precum și a Termenilor Speciali conform http://cityexpress.rs/posebni-uslovi/. Suntem mandri ca printre clientii nostri putem identifica parteneri precum : OMV, Wurth, Avon,  Tehnomanija, Sportina, NIS Gasprom, DTS, Studio Moderna, Generali Asigurari, Euro Auto, Emmi House, Win Win, DB Schenker, Logi Star, Quehenberger, Inditex, Halcom, Mobile VIP, Ewe Computers, Factcool, Ekupi, Univers Co și multe altele.

City Express DOO a fost fondata in 2002 la Belgrad, fiind prima companie privată care oferă servicii de curierat rapid. Extinderea afacerii și dezvoltarea rapidă au fost posibile cu ajutorul logisticii a peste 330 de vehicule, 500 de angajați și 18 centre de pe teritoriul Serbiei. Compania a oferit utilizatorilor serviciilor de curierat pe piața sârbă soluții rapide, simple și economice, atât pentru segmentul de afaceri, cât și pentru cel privat. In Noiembrie 2007, City Express a fost achiziționată de Post International din Austria, devenind astfel singura companie ce furnizează servicii de curierat în Serbia cu capital 100% extern.

Ai nevoie de ajutor? 021.9392
Aboneaza-te la newsletter