SERVICII DE CURIERAT RAPID PE INTREG TERITORIUL ROMANIEI

× Acasa Comanda Despre noi Contact

Noutati

Cele mai frecvente greșeli ale utilizatorilor serviciilor de curierat


      În practica utilizatorilor serviciilor de curierat nu de puține ori intervin anumite erori procedurale care sunt de natură să afecteze fluxul operațional de livrare. Cele mai fecvente astfel de greșeli au fost identificate de compania de curierat Nemo Express, care a dorit astfel să vină în intâmpinarea clienților săi pentru ca situațiile respective să poată fi evitate pe viitor. În ordinea celor mai întâlnite probleme sunt următoarele:
1. Ambalarea necorespunzătoare este principalul motiv pentru care integritatea fizică a unor mărfuri poate fi afectată în timpul diverselor operațiunilor de sortare, rutare, încărcare sau descărcare. De exemplu, se recomandă ca sticlele sau produsele casante să fie ambalate în cutii de lemn sau materiale tari și să fie învelite în folie de protecție care atenuează șocurile. Electrocasnicele se transportă fără probleme în cutii de carton, fixate la interior cu polistiren, samd… Pe site-ul principal www.nemoexpress.ro sunt publicate principalele recomandări privind ambalarea corectă a produselor, astfel încât riscul de deteriorare să fie unul minim.
2. Etichetare incorectă sau incompletă. O altă problemă întâmpinată destul de des de curieri o reprezintă informația privind adresa de destinație. Sunt cazuri în care expeditorii, din grabă, din neatenție sau pur și simplu din informări greșite etichetează eronat numele destinatarilor sau adresele acestora. Sunt cazuri în care, de exemplu este trecută o localitate de destinație fără a se preciza județul. Să zicem Voinești: aceasta se află în județele Argeș, Brăila, Dâmbovița, Iași și încă două în Vaslui. Toate cu același nume. Mai sunt cazuri de completare incompletă și aici dăm același exemplu: Voinești, care poate fi cea cu denumirea simplă sau „Vulturești”, ceea ce e cu totul altceva. Și tot la acest capitol se poate ca expeditorul să scrie generic ca și adresă de destinație o locație dintr-un parc industrial în care sunt zeci chiar sute de firme (așa cum sunt „Electromagnetica” sau „Sema Parc”). Dacă nu sunt indicii clare, atunci curierul va pierde ceva vreme până va găsi destinația corectă, situație care poate genera întârzieri pentru celelalte livrări ale zilei. Pentru a preîntâmpina astfel de situații, curierii de la Nemo Express verifică la ridicarea coletelor dacă expeditorii au completat toate câmpurile rezervate destinatarului de pe documentul de transport.
3. Completarea greșită a condițiilor de plată pe AWB de către expeditor. Deși sunt mai puțin întâlnite, există situații în care expeditorul bifează în mod eronat „Plata la Destinatar” și binențeles că într-o astfel de situație, acesta din urmă refuză primirea coletului.
4. Refuzul de plată la destinatar. Există cazuri în care unii destinatari, după ce lansează comenzi online se răzgândesc pur și simplu și refuză recepția, implicit rambursul. În acest caz, se declanșează operațiunea de retur a coletului către expeditor pe cheltuiala acestuia. Tot aici, se întânesc câteodată amânări de plată din partea destinatarilor, care nu se află în posesia sumelor în momentul livrării. Iar pentru astfel de cazuri, Nemo Express a găsit soluția pentru a nu genera creșterea ratei de retur a produselor pentru expeditor, oferind destinatarilor o a doua încercare de livrare gratuită, la o altă dată.
5. Lipsa produselor din stoc sau lansarea cu întârziere a comenzilor de către expeditor. Este, în general, o problema care apare în activitatea magazinelor online. Am întâlnit cazuri în care destinatarii ne abordează în legătură cu comenzile pe care le-au lansat și care n-au ajuns încă la ei, informați fiind deja despre detaliile livrării. După o simplă verificare se constată că expeditorul nu a lansat comanda respectivă, situație în care Nemo Express recomandă destinatarilor să ceară lămuriri magazinelor în cauză.
6. Expedierea unor colete ale căror dimensiuni atipice fac imposibilă livrarea. Au fost câteva cazuri, puine, e adevărat, în care diverse produse cu dimensiuni atipice nu încăpeau pe uși / porți de acces în incintele destinatarilor, făcând imposibilă finalizarea procesului de livrare. Din acest motiv, curierii de la Nemo Express au obligația la ridicarea coletelor cu dimensiuni atipice să solicite expeditorului detalii despre locația de destinație a coletelor și să le menționeze în secțiunea „Observații” de pe documentul de transport.

Ai nevoie de ajutor? 021.9392
Aboneaza-te la newsletter